Här är varför Bitcoin Hashrate bara

Här är varför Bitcoin Hashrate bara såg massiv droppe över natten

Bitcoin-svårigheten är på väg att följa hashrate med en signifikant negativ justering
Här är varför Bitcoin Hashrate bara såg massiv droppe över natten

  • Översvämningar gör gruvarbetare sårbara
  • En stor svårighetsgrad är på korten

Den 26 oktober upplevde stora Bitcoin-gruvpooler en betydande minskning av hashrate, enligt NovaBlock-data.

Som förklarats  Bitcoin Code av Thomas Heller från HASHR8 är slutet på regnsäsongen i Sichuan som inträffade den 25 oktober skyldig för den kraftiga nedgången.

Heller uppskattar att de bästa gruvpoolerna har tappat cirka 22 EH / s:

”Om vi ​​tittar på de 10 bästa poolerna kan vi se att cirka 22 EH / s lämnade Bitcoin-nätverket. Inte ett exakt mått naturligtvis, men överlagrat med antalet block som bryts per dag, kan vi få en grov uppfattning om hashrate-förändringen. ”

Översvämningar gör gruvarbetare sårbara

Sichuan, en sydvästra kinesiska provinsen, ansvarar för 9,66 procent av landets totala hashrat eftersom det lockar Bitcoin-gruvarbetare med sitt överskott av vattenkraft.

För närvarande migrerar gruvarbetare till Xinjiang, Inre Mongoliet och andra regioner eftersom de inte längre kan dra nytta av extremt billiga elkostnader.

Regnsäsonger varar vanligtvis i Sichuan från maj till september. I maj led dock Sichuan av kraftbrist på grund av långvariga höga temperaturer som fångade lokala gruvarbetare och tvingade dem att minska sin verksamhet.

Torrential regnar som plågade provinsen i augusti också avsevärt bucklade Bitcoin hashrate innan det så småningom återhämtat sig till nya all-time highs.

U påminner sina läsare om att mer än kinesiska gruvarbetare kontrollerar över 65 procent av nätverkets totala datorkraft.
Relaterade Bitcoin Hashrate att nå ny all-time high är “Death Knell” för Bitcoin Cash och Bitcoin SV, säger Max

En stor svårighetsgrad är på korten

Bitcoin-gruvsvårigheter förväntas nu registrera en negativ justering på cirka 10 procent nästa söndag efter den massiva hashratnedgången.

Detta skulle vara den näst största negativa justeringen 2020 efter den historiska nedgången på 15,95 procent som registrerades efter “Black Thursday” den 13 mars.